Hitta unisex barnkläder

Något som många föräldrar har reagerat på är de tydliga könsrollerna som de stora barnklädesmärkena har på sina kläder. Många föräldrar vill arbeta med att ge sina barn en könsneutral uppväxt, och unisex barnkläder kan vara ett sätt att agera.

Naturligtvis ger inte unisexkläder en könsneutral uppväxt, men det kan vara ett steg på vägen. Ett annat sätt är att totalt ignorera vad barnklädesbutikerna hävdar är pojk- respektive flick-läder och köpa rött till pojkar och blått till flickor. Dessutom finns det numera många barnklädestillverkare som fokuserar på coola barnkläder, vilka ofta har en unisex inriktning.

Precis som med barnkläder har även leksaker en tendens att vara könsbetingade, vilket är ännu en utmaning för nyblivna föräldrar. Dock går det ofta hand i hand, så köper man inte uteslutande blåa overaller till sina pojkar och röda till sina flickor så blir det lättare att introducera dem till unisex leksaker också, men det är inte lätt. Enm bra start är dock att köpa unisex barnkläder när man har möjlighet - Det är sällan fel.